5 Cara Nggumunake Kanggo Gunakake Endhog Nihan Kanggo Perawatan Kulit

Aja Kangen

Ngarep Kaendahan Perawatan awak Perawatan Awak oi-Amruta Agnihotri Dening Amruta Agnihotri | Dianyari: Rebo, 24 April 2019, 5:08 sore [IST]

Mbesuk yen sampeyan mrico endhog orak-arik utawa omelet sing cerah, dukung lan aja buwang cangkang. Iki minangka rahmat kanggo kulit sampeyan! Ora rahasia manawa endhog (endhog putih lan kuning telur) minangka kekuwatan protein lan kompleks vitamin B, sing bisa ngganti matriks kulit kanthi luwih cepet! Nanging apa sampeyan ngerti manawa ora mung endhog nanging cangkange uga minangka bahan perawatan kulit sing luar biasa?

Eggshell alus banget lan bakal nyuda kulit kanthi ngilangi lapisan kulit sing mati lan mbukak kulit sing alus ing ngisor. Isine luwih saka 750 nganti 800 miligram kalsium, sing nyengkuyung regenerasi sel kulit anyar, ngenthengake cacat lan nyuda nada kulit. Ditambah maneh, rasio protein sing dhuwur nambah level kolagen, nambah elastisitas lan ndadekake kulit dadi rapuh.





Apa Cangkang Endhog Nguntungake Kulit Sampeyan?

Ing ngisor iki kalebu sawetara mupangate endhog lan cara kanggo nyakup ing rutin perawatan kulit.

Wuku Cangkang Endhog Kanggo Kulit

  • Mbantu ngresiki pori-pori
  • Ngalangi tuwa
  • Menehi kulit sing sumringah lan mencorong
  • Nentremake kulit sing iritasi
  • Ngalangi garis-garis lan kisut sing apik
  • Nambani bintik-bintik peteng
  • Njaga elastisitas kulit

Cara Nggunakake Cangkang Endhog Kanggo Perawatan Kulit

1. Cangkang endhog lan cuka sari apel kanggo pembengkakan kulit

Cuka sari apel uga ngemot zat antibakteri, antijamur, lan antivirus sing mbantu nyegah infeksi kulit lan nyuda pembengkakan kulit. [1]



Bahan-bahan

  • & cuka sari apel frac12 cangkir
  • 2 endhog
  • Kepiye carane

    • Geser endhog banjur tambah menyang setengah mangkuk cuka sari apel.
    • Ayo direndhem suwene 5 dina.
    • Celupake bal katun ing campuran iki lan lebokake ing endi wae kulit.
    • Ninggalake sawetara menit banjur mbilas.
    • Baleni iki sepisan utawa kaping pindho saben minggu kanggo asil sing dikarepake.
    • 2. Nihan endhog lan endhog putih kanggo nyusut pori-pori ing kulit

      Putih endhog duwe sipat astringen sing mbantu nyuda pori kanthi ngencengi kulit. Dheweke uga menehi kulit sing sumringah lan mencorong. [loro]



      Bahan-bahan

      • 1 endhog
      • 1 endhog putih
      • Kepiye carane

        • Gisik kulit endhog banjur garing nganti garing kabeh.
        • Giling supaya bisa nggawe bubuk sing apik. Transfer menyang mangkuk.
        • Beat endhog liyane lan misahake kuning saka putih.
        • Campur bubuk endhog karo endhog putih lan whisk bahan-bahan kasebut kanthi bener.
        • Olesake ing kabeh pasuryan lan garingake.
        • Cuci nganggo banyu adhem.
        • Baleni iki seminggu sepisan kanggo asil sing dikarepake.
        • 3. Tigan lan madu kanggo bintik-bintik peteng

          Madu minangka exfoliator kulit sing apik. Iki mbusak sel kulit sing mati lan kotoran lan racun liyane ing kulit. Iki minangka agen pencerah kulit alami sing bisa ngilangi bintik-bintik peteng nalika ditrapake kanthi topikal. [3]

          Bahan-bahan

          • 1 endhog
          • 2 sendhok madu
          • Kepiye carane

            • Gabungke sawetara bubuk endhog lan madu ing mangkuk.
            • Olesake ing kabeh pasuryan lan garingake.
            • Cuci nganggo banyu adhem.
            • Baleni iki seminggu sepisan kanggo asil sing dikarepake.
            • 4. Kulit endhog lan gula kanggo ngilangi sel kulit sing wis mati

              Gula minangka humectant, tegese kulit dadi lembab. Iki uga mbantu ngilangi sel kulit mati ing kulit. [4]

              Bahan-bahan

              • 1 endhog
              • 2 sendhok gula
              • Kepiye carane

                • Campur sawetara bubuk endhog lan madu ing mangkuk.
                • Gosok pasuryan sampeyan udakara 3-5 menit banjur wenehake suwene 10 menit.
                • Cuci nganggo banyu adhem.
                • Baleni iki seminggu sepisan kanggo asil sing dikarepake.
                • 5. Eggshell lan jaggery kanggo njaga elastisitas kulit

                  Jaggery mbantu ngrawat lan nyegah akeh masalah kulit kayata kukul lan kukul ing kulit. Iki uga bisa njaga elastisitas kulit.

                  Bahan-bahan

                  • 1 endhog
                  • 1 sendhok bubuk jaggery
                  • Kepiye carane

                    • Gisik kulit endhog banjur garing nganti garing kabeh.
                    • Giling supaya bisa nggawe bubuk sing apik. Transfer menyang mangkuk.
                    • Campur bubuk jaggery.
                    • Gunakake campuran ing pasuryan lan garing nganti udakara 20 menit.
                    • Cuci nganggo banyu adhem.
                    • Baleni iki seminggu sepisan kanggo asil sing dikarepake.
                    • Deleng Artikel Referensi
                      1. [1]Yagnik, D., Serafin, V., & Shah, A. J. (2018). Aktivitas antimikroba saka cuka sari apel tumrap Escherichia coli, Staphylococcus aureus lan Candida albicans nyuda ekspresi sitokin lan protein mikroba. Laporan ilmiah, 8 (1), 1732.
                      2. [loro]Song, H., Park, J. K., Kim, H. W., & Lee, W. Y. (2014). Efek Konsumsi Putih Telur ing Alergi, Modulasi Kekebalan, lan Tingkat Kolesterol Darah ing Tikus BALB / c. Jurnal Korea kanggo ilmu pangan sumber daya kewan, 34 (5), 630-637.
                      3. [3]Burlando, B., & Cornara, L. (2013). Madu ing dermatologi lan perawatan kulit: review. Jurnal Dermatologi Kosmetik, 12 (4), 306-313.
                      4. [4]Danby, F. W. (2010). Nutrisi lan kulit tuwa: gula lan glikasi. Klinik ing dermatologi, 28 (4), 409-411.