Langkah-langkah Kanggo Nggawe Gaya Mekhla Utawa Gaya Assam

Aja Kangen

Omah Kaendahan Fashion wanita Fashion Wanita oi-Anwesha Dening Anwesha Barari tanggal 12 April 2012

Drape Mekhla Sumber Gambar Nyelehake saree minangka tugas sing angel. Sampeyan butuh katrampilan lan luwih saka iku, sampeyan butuh latihan. Dina iki, umume kita sing gigit karo bug budaya mung ing acara perayaan. Contone, Bihu, taun anyar Assam lagi siyap. Dadi, akeh wong sing pengin ngerti babagan cara nggawe dram mekhla Assam sing tepat.

Kita bisa uga bisa ngubengi saree 6 normal kanthi kasusahan, nanging saree khusus mbutuhake katrampilan khusus. Kanggo nyelehake saree traditonal sing diarani mekhla, sampeyan luwih dhisik kudu ngerti apa rupane.



Bagéan Saree Assam Tradisional:



Yen sampeyan pengin bener teknis, mula iki dudu saree kanggo drape. Iki setengah saree. Istilah asli kanggo saree iki yaiku 'mekhla chaddor'. Iki amarga saree iki duwe 3 bagean.

  • Piece Blus: Sampeyan bakal entuk potongan blus sing cocog karo saree iki kaya saree biasa. Bedane mung, wis dipotong lan dibungkus. Sampeyan kudu njaluk blus dijahit miturut ukuran awak. Pilih desain blus supaya blus katon apik.
  • Rok: Awak saree iki kaya rok. Pikiran sampeyan, dudu ghagra sing bisa diikat. Sampeyan kudu nyelehake rok kanthi gaya tartamtu.
  • Chaddor: Iki kaya 'jangkar' saree sampeyan, nanging beda karo saree biasa. Kaya dupatta, nanging ukurane kalebu selendang gedhe. Iki kudu ditutup ing sisih ndhuwur awak kaya jangkar.

Langkah-langkah Kanggo Nyusun Saree ing Gaya Assam:



  • Kaping pisanan, nganggo blus sing cocog sing dijahit, lan petticoat (kudu cocog karo warna saree sampeyan).
  • Saiki selehake rok lan selehake kaya saree Bengali. Gawe rong lipet ing ngarep. Kayane nglempit saree sampeyan jarum jam banjur mbalikke jarum jam.
  • Draping Chaddor minangka bagean sing paling angel. Umumé ana 2 cara kanggo ngeculake saree saka kene.
  • Kaping pisanan, sampeyan bisa nggawe drape kaya saree normal. Miwiti plead Chaddor saka mburi lan lebokake ing sisih kiwa pinggul sampeyan. Bungkus dawa Chaddor sing isih ana ing pinggul lan selehake liyane ing dada.
  • Kapindho, ana gaya anyar nganggo Chaddor (kaya setengah saree). Selehake salah siji pucuk kain ing sisih tengen pinggul sampeyan. Bungkus dawa sing isih ana ing bunder sing kebak ing pinggul. Lebokake sisa-sisa chaddor ing pundak sampeyan saka mburi niru 'pallu' Gujrati.

Nggawe saree kanthi gaya Assam kanggo Bihu mesthi luwih gampang kanthi langkah-langkah kasebut.