Resep Hayagreeva | Resep Chana Dal Halwa | Resep Hayagreeva Maddi

Aja Kangen

Omah Resep-resep Resep oi-Sowmya Subramanian Dikirim dening: Sowmya Subramanian | tanggal 16 September 2017

Hayagreeva minangka resep manis gaya Karnataka sing asli sing disiapake minangka naivyam lan ditawakake kanggo Gusti Allah nalika musim perayaan. Madayag hayagriva disiapake kanthi masak chana dal ing sirup jaggery kanthi klapa parut lan woh-wohan garing sing ditambahake.

Uga dikenal minangka hoorana ing Karnataka, manis iki digawe sajrone upacara keagamaan lan disebar ing antarane kabeh sawise sholat. Ing resep iki, kita wis nambah wiji poppy kanggo nambah rasa.



Chana dal halwa minangka legi sing enak sing diisi, nanging sampeyan bakal luwih kepenginan. Hayagreeva minangka resep sing gampang ditindakake lan iki kalebu prosedur langkah demi langkah kanthi gambar. Uga, tonton video kasebut lan sinau babagan cara nggawe resep hayagreeva maddi ing omah.



RESEP VIDEO HAYAGREEVA

resep hayagreeva RESEP HAYAGREEVA | RESEP CHANA DAL HALWA | RESEP HOORANA | RESEP HAYAGREEVA MADDI Resep Hayagreeva | Resep Chana Dal Halwa | Resep Hoorana | Resep Resep Hayagreeva Maddi 30 Wayah Masak 40M Total Wektu 1 Jam 10 Menit

Recipe By: Suma Jayanth

Jinis Resep: Manisan



Dadi: 4

Bahan-bahan
  • Chana dal - 1 gelas

    Banyu - 3 gelas



    Jaggery - 2 gelas

    Wiji umbi - 1 sdm

    Ghee - 9 sendhok

    Kismis - 2 sendhok

    Klapa parut garing - Bowl ¾th

    Kacang mete sing rusak - 2 sendhok

    Cengkeh - 4-5

    Bubuk kapulaga - 2 sdt

Beras Abang Kanda Poha Cara Nyiyapake
  • 1. Tambahake chana dal ing mangkuk.

    2. Tambahake banyu 2 gelas banjur rendhem nganti setengah jam.

    lenga castor sadurunge lan sawise rambut

    3. Tambahake chana dal sing direndhem menyang kompor tekanan.

    4. Tambahake setengah gelas banyu.

    5. Tekanan mateni nganti 4-5 wisel lan adhem supaya adhem.

    6. Bukak tutup, remuk dal lan jupukna.

    7. Tambah jaggery menyang wajan sing digawe panas.

    8. Sanalika, tambahake setengah gelas banyu.

    9. Ayo jaggery larut kabeh lan godhok nganti 5-7 menit ing geni medium.

    10. Lebokake dal masak ing sirup.

    lenga kanggo wutah rambute luwih cepet

    11. Aduk kanthi becik.

    12. Tambah wiji popia lan aduk kanthi becik.

    13. Tambah 3 sendok ghee.

    14. Wenehake supaya masak suwene 15 menit.

    15. Tambah kismis lan klapa parut garing.

    16. Tambah 5 sendok makan ghee banjur aduk kanthi becik.

    17. Wenehi masak kanggo 2 menit.

    18. Kangge, tambah sendhok ghee menyang wajan cilik.

    19. Tambah kacang mete sing wis rusak lan tumis suwene 2 menit, nganti dadi coklat enom.

    20. Banjur, tambahake siung.

    21. Tambah campuran kacang ganggang panggang menyang campuran dal-jaggery.

    22. Tambahake bubuk kapulaga lan aduk kanthi becik.

    23. Dadi panas.

Pitunjuk
  • 1. Chana dal direndhem kanggo menehi empuk lan gampang dimasak.
  • 2. Tambah klapa parut garing ora opsional.
  • 3. Wiji popia minangka bahan opsional.
Informasi Nutrisi
  • Ukuran porsi - 1 gelas
  • Kalori - 256,9 kal
  • Lemak - 11,4 g
  • Protein - 21,1 g
  • Karbohidrat - 61 g
  • Gula - 24,8 g
  • Serat - 6,2 g

STEP BY STEP - CARA Gawe HAYAGREEVA

1. Tambahake chana dal ing mangkuk.

resep hayagreeva

2. Tambahake banyu 2 gelas banjur rendhem nganti setengah jam.

gaya rambut cendhak kanggo bocah-bocah wadon India
resep hayagreeva resep hayagreeva

3. Tambahake chana dal sing direndhem menyang kompor tekanan.

resep hayagreeva

4. Tambahake setengah gelas banyu.

resep hayagreeva

5. Tekanan mateni nganti 4-5 wisel lan adhem supaya adhem.

resep hayagreeva resep hayagreeva

6. Bukak tutup, remuk dal lan jupukna.

resep hayagreeva

7. Tambah jaggery menyang wajan sing digawe panas.

resep hayagreeva

8. Sanalika, tambahake setengah gelas banyu.

resep hayagreeva

9. Ayo jaggery larut kabeh lan godhok nganti 5-7 menit ing geni medium.

resep hayagreeva

10. Lebokake dal masak ing sirup.

resep hayagreeva

11. Aduk kanthi becik.

resep hayagreeva

12. Tambah wiji popia lan aduk kanthi becik.

resep hayagreeva

13. Tambah 3 sendok ghee.

resep hayagreeva

14. Wenehake supaya masak suwene 15 menit.

resep hayagreeva

15. Tambah kismis lan klapa parut garing.

resep hayagreeva resep hayagreeva

16. Tambah 5 sendok makan ghee banjur aduk kanthi becik.

resep hayagreeva resep hayagreeva

17. Wenehi masak kanggo 2 menit.

resep hayagreeva

18. Kangge, tambah sendhok ghee menyang wajan cilik.

resep hayagreeva

19. Tambah kacang mete sing wis rusak lan tumis suwene 2 menit, nganti dadi coklat enom.

resep hayagreeva resep hayagreeva

20. Banjur, tambahake siung.

resep hayagreeva

21. Tambah campuran kacang ganggang panggang menyang campuran dal-jaggery.

resep hayagreeva

22. Tambahake bubuk kapulaga lan aduk kanthi becik.

resep hayagreeva resep hayagreeva

23. Dadi panas.

resep hayagreeva resep hayagreeva