Apa Wektu Paling Apik kanggo Meditasi kanggo Ndadekake Kadhemen Puncak?

diterbitake ing BMJ Open, kuatir bisa nambah risiko ngembangake kondisi kognitif kayata penyakit Alzheimer. Meditasi-sing wis ditampilake kanggo ngontrol kuatir-bisa nyuda resiko iki. Liyane cilik Sinau Harvard ing 2018 nemokake yen meditasi ana hubungane karo penurunan tekanan getih sing signifikan. Kaendahan meditasi yaiku bisa ditindakake ing ngendi wae - kapan wae. Nanging iki ora ateges wektu tartamtu ora luwih produktif tinimbang liyane. Mangkene sampeyan kudu ngerti babagan wektu sing paling apik (lan ora paling apik) kanggo meditasi supaya bisa ngoptimalake praktik sampeyan.

Ing Esuk

A.M. semedi mbokmenawa paling populer, lan kanggo alesan apik: A semedi esuk bisa meh kaya dijupuk saka espresso. Iku migunani kanggo semedi sadurunge dina tenan diwiwiti amarga sepi lan ora keganggu lingkungan sampeyan. Sampeyan durung miwiti nganggo busana kanggo dina iki utawa mriksa email sampeyan, supaya sampeyan luwih bisa menehi perhatian lengkap kanggo tugas sing ditindakake. Kajaba iku, apa sing sampeyan lakoni sepisanan ing wayah esuk bakal mengaruhi kabeh dina sampeyan. Miturut Charlene Wang, ahli diet sing kadhaptar holistik ing Strata Integrated Wellness Spa ing Garden of the Gods Resort and Club , 'Meditasi ing wiwitan dina nyetel swasana ati lan nada kanggo sisa dina. Iku mbantu kanggo njupuk wayahe kanggo nggambarake, nyetel niat lan nyambung karo awak fisik.'



tips kanggo rambute tiba kontrol krasan

Nalika Sampeyan Stress

Sawise meditasi saben dina wis dadi bagian saka rutinitas sampeyan, sampeyan bakal weruh nyuda stres awan. Yen kedadeyan kasebut, meditasi sing cendhak bisa nggawe kamulyan. Iki minangka wektu sing cocog kanggo meditasi mini sing ngarahake langsung nyuda stres. Coba, contone, Three Minute Cure, meditasi sing gampang lan intuisi sing dikembangake dening John Sahakian, hipnoterapis klinis lan instruktur yoga berbasis LA. Mangkene carane nindakake: Kaping pisanan, lungguh utawa turu kanthi kepenak. Tutup mripatmu. Fokusake ing ambegan ing bolongan irung utawa ing dhadha, lan ngitung 12 nganti 15 ambegan dawa. Sabanjure, nalika sampeyan ngitung liyane pesawat saka 12 kanggo 15 breaths, nggambarake dhewe nang endi wae penake lan aman: pantai, ing mendaki, etc. Pungkasan, ing ambegan liyane, gunakake swara batin kanggo ngelingake yen urip iku hadiah. Ing ambegan pungkasan, ucapake dhewe yen wawasan mental sing positif minangka cara sing paling praktis kanggo ngatasi alangan. rampung.



Sawise Kerja

Ora ketompo carane sampeyan tresna sampeyan, proyek bisa dadi stres. Mulane, meditasi sawise kerja minangka cara sing apik kanggo ngilangi ketegangan sing digawe saka sangang nganti lima. Elinga yen wayah sore bisa uga dadi wektu sing apik kanggo meditasi non-tradisional. Coba eling mlaku, contone. Kadhangkala, tinimbang kelas spin sing kakehan sensori, gawe olahraga sore dadi jogging sing eling. Konsep dhasar padha karo meditasi mindfulness, utawa nggunakake fokus fokus kanggo nyuda stres, nambah turu lan nambah fokus lan kreatifitas. Kanggo nyoba, mlaku-mlaku kaya biasane, nanging ngupayakake upaya kanggo ngresiki pikiran lan fokus ing napas. Sampeyan bisa mbukak tanpa headphone lan babar blas piyambak karo pikirane utawa ngrungokake musik calming (sampeyan ngerti, jenis tanpa tembung). Meditasi app Headspace malah wis kemitraan karo Nike Run Club nawakake free meditasi dipandu mlaku kanggo miwiti.

Nalika Ora Meditasi

Iku rada nggumunake, nanging luwih becik ora nyoba meditasi sadurunge turu. Ngelingi carane zen lan meditasi calming bisa, sampeyan bakal mikir loro bakal bebarengan. Nanging sanajan salah sawijining tujuan meditasi yaiku golek kalem lan fokus, iku uga kanggo nambah kesadaran, sing luar biasa - kajaba sampeyan nyoba turu. Elinga yen iki ora kalebu meditasi turu sing dipandu, sing digawe khusus kanggo nggawe sampeyan turu kanthi tenang lan kasedhiya ing YouTube lan aplikasi kaya Headspace.



Kanggo Nemokake Sing Bisa Kanggo Sampeyan, Coba Kabeh

Kaya umume prekara sing kudu ditindakake, praktik meditasi sing kepenak ora tiba-tiba dadi nyata nalika sampeyan nyoba. Kanggo mangerteni carane sampeyan bisa entuk manfaat paling akeh, sampeyan kudu nyoba lan kesalahan. Tinimbang milih salah sawijining wektu sing kasebut ing ndhuwur lan tetep, coba semedi ing sawetara wektu sing beda-beda sajrone dina lan priksa manawa sampeyan rumangsa paling apik. Mangkene tip liyane sing migunani nalika sampeyan lagi miwiti lan ora bisa fokus, saka instruktur yoga berbasis LA Alexis Novak : Aku nganggo mantra 'Ana maneh' saben-saben aku semedi lan wiwit entuk. pikiran kuat swirling watara. Tinimbang ngukum awakku lan dadi kasar, aku mung mirsani lan ngomong, 'Ana maneh,' kanthi rasa humor lan ngalihake perhatianku menyang ambegan lan ambegan sing prasaja. Kadhangkala meditasi tegese berjuang kanggo manungsa waé, lan ora apa-apa.

keuntungan saka johnson baby oil

RELATED : 5 Sakabehe Doable Meditation Tips kanggo wiwitan