Apa Hubungan Triad? (Lan Apa Aturan Keterlibatan?)

achel D. Mille r , saka Praktek Keluarga Focht ing Chicago.

Apa hubungan triad persis?

Yen hubungan khas diarani dyad (wong loro), banjur triad minangka hubungan poliamorous sing dumadi saka wong telu. Mikir minangka subset saka polyamory. Nanging ora kabeh triad padha. Miller marang kita sing triads bisa njupuk macem-macem formulir: Kabeh telung anggota saka triad bisa ing sesambetan karo saben liyane, utawa siji anggota bisa dadi poros ing sesambetan V. A sesambetan V (kaya wangun) tegese wong siji (poros) ing sesambetan karo wong loro, lan wong loro, sanajan idin, ora ing sesambetan karo saben liyane.



OK, dadi kenapa wong nggawe hubungan iki?

Kayane kaya takon marang pasangan apa sebabe lagi bebarengan-ana macem-macem alasan kanggo non-monogami konsensual: katresnan, hawa nepsu, penak, stabilitas, lan sapiturute. , nanging apa padha duwe ing umum iku openness kanggo cara nontraditional kanggo tresna lan ing sesambetan. Mangkene sawetara alasan ing hubungan triad sing wis dirungokake sajrone pirang-pirang taun:



1. Sepasang kekasih ngrasa yen srawunge kebak katresnan, banjur padha kepéngin bareng karo wong liya.

2. Polyamory felt kaya orientasi tinimbang pilihan, supaya dyad tau bagéan saka sesanti kanggo sesambetan.



3. Ana wong sing tresna karo wong loro sing beda-beda lan pengin njaga hubungan karo loro-lorone, lan kabeh wong sing melu setuju babagan pengaturan kasebut.

4. A kanca saka saperangan dadi luwih saka kanca kanggo siji utawa loro partners, lan padha mutusaké minangka unit kanggo nggedhekake sesambetan kanggo kalebu kabeh.

5. Saperangan wanted kanggo nambah sawetara rempah-rempah kanggo sing jinis urip lan, ing mengkono, katutup wong liya padha disambungake karo ing akeh saka tingkat.



Iki katon rumit. Apa dinamika hubungan triad?

Kaya dinamika hubungan apa wae, bisa beda-beda saka polygroup menyang polygroup. Nanging miturut Miller, sawetara denominator umum saka triad sehat kalebu katresnan asli lan ngrawat kabeh sing melu, sistem dhukungan gedhe (bisa emosional, finansial, lan liya-liyane) lan kepinginan kanggo tetep mbukak kanggo kabeh jinis katresnan sing ana ing. uripe. Miller njlentrehake manawa ing hubungan poli utawa non-monogami apa wae, perkara sing kudu ana yaiku idin sing terus-terusan lan kekuwatan lan kemampuan kanggo negosiasi ulang syarat kasebut supaya kabeh anggota entuk apa sing dibutuhake saka hubungan kasebut.

Tantangan apa sing diadhepi wong ing hubungan nontradisional?

Apa wae sing nglawan gandum bakal ngadhepi tantangan. Miturut Miller, sawetara triad duwe kulawarga sing ndhukung sing ndhukung lan nampa pilihan kanthi tangan terbuka. Liyane ora tau metu menyang kulawarga lan kanca-kanca amarga ora yakin bakal ditampa. Masyarakat wis nyiyapake kanggo ndhukung gagasan tradisional watara marriage-contone, mung loro wong ing sesambetan bisa dilindhungi dening status perkawinan legal, Miller marang kita. Implikasi saka iki bisa nggawe siji anggota saka triad kroso kurang aman utawa sing padha kurang daya ing sesambetan. Ndandani? Kaya hubungan apa wae: komunikasi sing apik lan dialog sing mbukak.

RELATED: Aturan Hubungan Terbuka Paling Umum lan Cara Nyetel Panjenengan