Dhaptar Priksa Ultimate Hiking: Saka Apa Sandhangan sing Dipakani nganti Pira Banyu sing Digawa

ing kadohan bengok saka peradaban lan hiking jero menyang Grand Canyon. Gunakake pertimbangan sing paling apik nalika ngrancang apa sing kudu dikemas, nanging mung ngerti dalan sing luwih adoh, luwih akeh sampeyan mbutuhake tambahan kasebut.

RELATED: Dhaptar Priksa Camping Mobil Ultimate: Kabeh sing Sampeyan Perlu (kanggo Pack & Ngerti) Sadurunge Sampeyan Metu



daftar hiking 1Sofia rambut kriting

Sepuluh esensial:

Klompok Ten Essentials iki wiwitane digabungake luwih saka 90 taun kepungkur ing taun 1930-an dening grup petualangan ruangan ing Seattle sing diarani. Para Pendaki . Wiwit iku, wis ngalami évolusi dadi sepuluh klompok utawa kategori tinimbang sepuluh item siji (yaiku, sawetara cara kanggo madhangi geni minangka gantos kanggo cocog khusus), nanging isih kalebu kabeh barang asli sing ngedegake dianggep perlu kanggo trek hiking aman lan sukses. .

1. Peta lan Kompas, utawa Piranti GPS



Kanggo nggayuh dina sing sukses, sampeyan kudu ngerti menyang ngendi. Lan uga, carane bali menyang ngendi sampeyan miwiti. Yen ora, sampeyan duwe risiko ngowahi eksplorasi sore dadi trek multi-dina sing ora disengaja. Senajan akeh tilase asring ditandhani lan uga-maintained, iku ora bener nang endi wae, supaya sampeyan bakal mbutuhake rencana serep mung yen sampeyan njaluk nguripake watara utawa bingung. A peta lan kompas combo kamungkinan sing paling apik, nanging sampeyan uga bisa nggunakake piranti GPS —Lan ora, GPS ing telpon ora bakal cukup. REI nawakake kelas ing pandhu arah dhasar yen sampeyan ora yakin carane nggunakake alat iki, utawa sampeyan bisa ayunan dening stasiun ranger US kanggo tips tartamtu lan kanggo njupuk munggah peta.

film kaya breakback gunung

2. Headlamp utawa Senter (plus baterei ekstra)



Sampeyan ora rencana kanggo tetep metu liwat sunset, nanging tampilan sing mung nggumunke lan sampeyan kelangan trek wektu (he, iku kedaden kanggo kita paling apik). Utawa bisa uga owah-owahan ing cuaca nyebabake sampeyan kesandhung liwat udan deres tanpa sinar srengenge kanggo nuntun dalan sampeyan. Umume telpon dilengkapi fitur senter, nanging baterei telpon ora bakal tahan anggere AAA lawas sing apik ing lampu ngarep (utawa iPhone sampeyan ora dilengkapi kanggo nangani cuaca sing ora becik). A biasa senter uga bakal bisa, nanging headlamp duwe entuk manfaat tambahan ngijini sampeyan kanggo tetep tangan-free lan siap kanggo scramble liwat rocks utawa nyekel dhewe yen trip. Priksa manawa sampeyan mriksa baterei sing dilebokake lan diisi sadurunge ninggalake omah lan kelet sawetara tambahan ing paket sampeyan yen ora kehabisan jus.

3. SPF

Tansah nganggo tabir surya. tansah . Sunburns nglarani, nyebabake kulit tuwa sadurunge umure lan bisa nyebabake kanker. Nanging overexposure menyang srengenge uga bisa nimbulaké sunstroke lan bisa nggawe sampeyan kroso bingung, kesel utawa mumet-ora becik yen sampeyan nyoba kanggo navigasi dhewe saka sisih gunung. Dadi, slather ing tabir surya (SPF 30 utawa luwih) lan uncalan botol tambahan ing tas sampeyan. Sampeyan bisa uga pengin nggawa a topi srengenge karo pinggir sudhut sing bakal kurban pangayoman saka sinar lan bantuan supaya sampeyan kelangan, saliyane kaca tingal kanggo nglindhungi mripatmu.



4. First Aid Kit

rambut rebonded sawise 1 taun

Padha karo headlamp / senter, iki siji item sampeyan ngarep-arep sampeyan ora kudu nggunakake, nanging cah lanang bakal bungah sing duwe yen wusana. Sampeyan mesthi bisa nggunakake kit pertolongan cemas sing wis dibungkus sing sampeyan temokake ing toko obat ( Welly ndadekake sawetara opsi utamané cute lan Handy), nanging sampeyan uga bisa nggawe kit dhewe, yen luwih seneng. REI duwe pandhuan sing apik babagan nemokake kit sing wis dikemas sing pas kanggo sampeyan lan grup sampeyan, uga dhaptar sing penting kanggo ditambahake menyang versi DIY.

5. Knife utawa Multi-Tool

obat ngarep ayurveda kanggo rambut rontog

Kita ora ngomong babagan piso mentega kanggo nyebarake keju ing krupuk nalika nedha awan utawa piso mburu kanggo nglawan kewan liar. Kita ngomong babagan prasaja Pisau Swiss Army utawa multi-alat padha sing bisa digunakake kanggo Cut Piece saka senar, gauze utawa tas utamané wangkal saka campuran Trail. Maneh, iku pancene mung ana ing cilik saka darurat, nanging njupuk munggah meh wae kamar lan ora nimbang akeh, supaya ora ana alesan kanggo uncalan siji menyang Pack.

6. Korek utawa Cocokake

Saiki, aku yakin sampeyan ngrasakake sawetara tema ing kene - umume Sepuluh Esensial minangka barang cilik sing bisa nylametake yen ana kedadeyan sing salah. Kita mesthi ora nyengkuyung sampeyan kanggo ngobong geni kapan wae utawa ing ngendi wae (sanyatane iki ilegal ing umume taman nasional), nanging yen sampeyan kesasar lan kudu nginep ing wayah wengi utawa cuaca cepet banget menyang pembekuan, campfire bisa tenan teka ing Handy. Sampeyan kudu 100 persen maca, lan nimbang latihan, carane nggawe campfire aman lan bener. Lan manawa kanggo nyimpen sampeyan cocog utawa korek ing tas utawa kothak anti banyu supaya padha ora dadi guna ing acara udan.

7. Papan perlindungan

Ora, sampeyan ora perlu nggawa tarub lengkap karo sampeyan kanggo walkabout telung jam, nanging paling ora tetep kemul papan darurat , karung biyung utawa terpal cilik ing ngisor paket sampeyan. Yen sampeyan ora sengaja nginep ing njobo, sampeyan bakal ngucapke matur nuwun banget kanggo duwe papan perlindungan, utamane yen sampeyan ana ing wilayah sing udhara tiba ing wayah sore (utamane ing wilayah ara-ara samun kaya ing New Mexico. utawa Utah).

8. Panganan Tambahan

lenga klapa kadhemen kanggo rambut

Rencanakake nedha awan sing sampeyan butuhake (kanthi akeh protein lan karbohidrat kanggo njaga energi). Banjur pindho jumlah. Utawa, paling ora, mbuwang sawetara ekstra bar protein menyang paket sampeyan. Skenario paling awon, sampeyan mung bakal mangan roti isi ham lan keju ekstra ing karya sesuk, nanging sampeyan bisa nemokake dhewe luwe ing tengah awan saka sing sampeyan pikirake lan ing kasus darurat, sampeyan saiki duwe rezeki kanggo terus.

9. Banyu Tambahan

Ya, banyu abot, nanging efek negatif dehidrasi bakal luwih cepet tinimbang keluwen, mula luwih becik teka kanthi siyap tinimbang nganggep sampeyan bakal entuk akses menyang banyu resik ing rute sampeyan. Elinga, tansah nggawa banyu luwih akeh tinimbang sing sampeyan butuhake.

10. Sandhangan Tambahan

Laporan cuaca ngandhakake yen sore bakal dadi 65 derajat lan cerah, nanging ing wayah sore suhu bakal luwih cedhak karo 40. Sanajan sampeyan arep bali menyang mobil sadurunge bengi, luwih apik wulu tambahan menyang paket sampeyan mung ing kasus. Lan yen tiba-tiba wiwit udan, sampeyan bakal seneng banget yen sampeyan nggawa jas hujan lan sawetara kaos kaki garing kanggo drive ngarep. (Plus, ngganti sandhangan sing teles dadi garing sing anget minangka salah sawijining cara sing paling apik kanggo nglawan hipotermia.) Disaranake nempelake kaos kaki seger, celonone, top sing anget lan jaket anti banyu ing daypack paling ora, nanging sampeyan uga bisa nambah T-shirt anyar, topi anget utawa pasangan undies kanggo campuran, uga.