Woh-wohan lan Kacang Kering Sajrone Kandhutan: Keuntungan, Risiko lan Cara Mangan

Aja Kangen

Ngarep Wong tuwa meteng Prenatal Prenatal oi-Neha Ghosh Dening Neha Ghosh tanggal 13 September 2019

Sajrone meteng, idham-idham panganan ora bisa diendhani, apa wae jinis panganan kasebut. Lan sajrone wektu kasebut, nggawe pilihan sing sehat iku penting. Dadi, kenapa ora kalebu sing sehat kaya woh-wohan garing lan kacang menyang panganan kanggo mesthekake yen sampeyan lan bayi tetep sehat.

Umume woh-wohan lan kacang sing garing kayata apricot, ara, apel, kenari, almond, kismis, lan pistachios iku apik kanggo wanita sing hamil amarga kandungan serat, antioksidan, vitamin lan mineral kaya kalsium, magnesium, zat besi, lan liya-liyane.





Woh-wohan lan Kacang Kering Sajrone Kandhutan

Woh-wohan garing ngemot jumlah nutrisi sing padha karo woh-wohan seger, kajaba isi banyu. Kacang-kacangan minangka panganan sing akeh nutrisi, lan mangan sawetara sajrone meteng bakal mbantu sampeyan nyukupi kabutuhan nutrisi.

Mupangate Mangan Woh-wohan Kering lan Kacangan sajrone Kandhutan

1. Nyegah konstipasi

Woh-wohan lan kacang garing kaya serat sing mbantu nyegah sembelit, masalah sing paling umum diadhepi wanita nalika meteng. Sajrone periode kasebut, akeh ketidakseimbangan hormon sing kedadeyan sing bisa nyebabake sembelit. Woh-wohan garing uga minangka sumber antioksidan polifenol [1] .



2. Tambahake jumlah getih

Woh-wohan lan kacang garing kaya tanggal, kacang almond, lan gajih ngemot zat besi, mineral penting sing dibutuhake sajrone meteng [loro] . Sajrone periode kasebut, awak nyuplai getih lan oksigen kanggo bayi, mula yen kebutuhan kanggo kebutuhan getih, kebutuhan kanggo kandungan zat besi ing awak uga saya tambah.

3. Kontrol tekanan getih

Woh-wohan lan kacang garing minangka sumber kalium, mineral penting sing mbantu stabilake tingkat tekanan getih lan nambah kontrol otot. Tekanan getih dhuwur sajrone meteng nyebabake tekanan jantung lan ginjel akeh banget, sing bisa nambah risiko penyakit jantung utawa ginjel lan stroke [3] .

4. Bantuan kanggo ngembangake untu & balung bayi

Woh-wohan lan kacang garing nyedhiyakake akeh vitamin A, vitamin larut lemak sing dibutuhake kanggo ngembangake untu lan balung bayi. Iki uga mbantu njaga sistem kekebalan fungsi kanthi tetep, njaga sesanti lan mbantu tuwuh lan perkembangan janin [4] .



5. Nguatake balung

Woh-wohan lan kacang garing minangka sumber kalsium sing apik banget, sing dibutuhake sajrone meteng. Nalika sampeyan ngandut, awak butuh kalsium luwih akeh kanggo njaga untu lan balung sing sehat lan uga supaya bayi bisa tuwuh balung lan untu sing kuwat [5] .

Keuntungan liyane kanggo ngonsumsi woh-wohan lan kacang-kacangan kaya ing ngisor iki:

  • Tanggal lan prun nguatake otot uterus lan nggawe proses pangiriman luwih gampang kanthi nyuda kemungkinan nalika pasu getihen.
  • Konsumsi woh-wohan lan kacang garing sajrone meteng nyuda risiko panandhang asma lan wheezing [6] .
  • Kenari, gajus, lan almond minangka sumber asam lemak omega 3 sing apik kanggo nyegah tenaga kerja sadurunge pangiriman, lan nambah bobote lair lan nyuda risiko preeclampsia.

Dhaptar Woh-Wohan Kering lan Kacangan sing Bisa Dikonsumsi Sajrone Kandhutan

  • Kenari
  • Mete
  • Kacang asem
  • Pistachios
  • Kacang almond
  • Apricot garing
  • Kismis
  • Apel garing
  • Tanggal
  • Ara garing
  • Pisang garing
  • Kacang

Efek Samping Ngonsumsi Woh-wohan lan Kacang Kering

Woh-wohan lan kacang sing garing kudu dikonsumsi kanthi moderat. Keluwihane bisa nyebabake masalah gastrointestinal, nambah bobot awak, lemes, lan bosok gigi amarga akeh gula alami lan kalori.

Pancegahan sing kudu ditindakake nalika ngonsumsi woh-wohan lan kacang sing garing

  • Aja woh-wohan garing sing wis nambah gula lan pengawet.
  • Pilih woh-wohan sing wis garing srengenge alami tinimbang sing diolah.
  • Simpen woh-wohan lan kacang sing garing ing wadhah tertutup supaya ora nyekel jamur.
  • Priksa manawa woh-wohan bosok lan ambune sadurunge dikonsumsi.
  • Aja nganti woh-wohan garing sing wis ana warna.

Cara Mangan Woh-Wohan Kering lan Kacangan sajrone Kandhutan

  • Sampeyan bisa ngonsumsi mentah.
  • Tambah kacang ing sawetara sajian gurih kaya poha, upma, lsp.
  • Tambah kacang lan woh-wohan garing menyang salad, puding, wadhuk, lan roti isi.
  • Sampeyan uga bisa nggawe campuran woh-wohan lan kacang sing garing, panganan sing enak sing bisa dimangan nalika tuwuh.
  • Campur ing smoothie utawa milkshake.

Woh-wohan Lan Kacang Pinten Kudu Sawijining Dina?

Amarga woh-wohan lan kacang sing garing ngemot kalori sing luwih akeh, mula disaranake mangan sakepel. Sampeyan uga bisa mangan campuran kabeh woh-wohan lan kacang sing garing kanggo memenuhi kebutuhan nutrisi.

Elinga yen mangan woh-wohan lan kacang sing garing ora bakal mbantu. Ngonsumsi woh-wohan seger saben dina uga bakal nyedhiyakake nutrisi ing awak kanthi cukup.

Cathetan: Hubungi dokter gynecologist sadurunge nganggo woh-wohan utawa kacang sing garing.

Deleng Artikel Referensi
  1. [1]Vinson, J. A., Zubik, L., Bose, P., Samman, N., & Proch, J. (2005). Woh-wohan garing: in vitro lan antioksidan vivo sing apik. Jurnal American College of Nutrisi, 24 (1), 44-50.
  2. [loro]Brannon, P. M., & Taylor, C. L. (2017). Suplemen Wesi Sajrone Kandhutan lan Bayi: Ora mesthi lan implikasi kanggo Riset lan Kebijakan. Gizi, 9 (12), 1327.
  3. [3]Sibai, B. M. (2002). Hipertensi kronis nalika meteng. Obstetrik & Ginekologi, 100 (2), 369-377.
  4. [4]Bastos Maia, S., Rolland Souza, A. S., Costa Caminha, M. F., Lins da Silva, S., Callou Cruz, R., Carvalho Dos Santos, C., & Batista Filho, M. (2019). Vitamin A lan Kandhutan: Review Narasi. Gizi, 11 (3), 681.
  5. [5]Willemse, J. P., Meertens, L. J., Scheepers, H. C., Achten, N. M., Eussen, S. J., van Dongen, M. C., & Smits, L. J. (2019). Asupan kalsium saka diet lan suplemen nalika meteng dini: Studi sing diarepake I. Jurnal nutrisi Eropa, 1-8.
  6. [6]Grieger, J. A., Wood, L. G., & Clifton, V. L. (2013). Ngapikake panandhang asma sajrone meteng kanthi antioksidan diet: bukti saiki. Nutrisi, 5 (8), 3212-332.