8 Paket Rai Pepaya sing Mupangati kanggo Kulit Sampeyan


loro. Facial Pepaya: Manfaat Kanggo Kulit sing Rawan Kukul
3. Pepaya Facial: Mupangat kanggo Kulit Iritasi
papat. Pepaya Facial: Manfaat Kanggo Ngencengke Pori-pori
5. Facial Pepaya: Manfaat Kanggo Kulit Lemak
6. Pepaya Facial: Mupangat Kanggo Padhangake Kulit
7. Papaya Facial: Kanggo Mupangat Terapi
8. Pepaya Facial: Manfaat Kanggo Kulit Samak
9. FAQs: Pepaya Face Packs

1. Pepaya Facial: Manfaat Kanggo Kulit Garing


Madu nduweni sifat hidrasi sing gedhe banget, saliyane kanggo mupangat antimikroba lan terapeutik. Bisa mbantu tetep kulit alus , lentur, lan mulus. Susu ngandhut asam laktat sing diarani mbantu exfoliate kulit .

Sampeyan Perlu


1/2 cangkir pepaya mateng
2 sendhok teh susu kabeh
1 sendhok teh madu

Metode



  • Pepaya dipotong dadi potongan-potongan cilik lan remuk.
  • Tambahake susu lan madu menyang papaya sing wis diremes.
  • Nyampur kanthi becik kanggo entuk tempel sing alus.
  • Aplikasi paket iki ing kabeh pasuryan lan gulu. Baleni iki kaping pindho saben minggu kanggo asil sing paling optimal.

Tip: Aja nambah susu menyang paket pasuryan yen sampeyan alergi kanggo susu. Sampeyan bisa nambah tablespoon liyane madu.



2. Facial Pepaya: Manfaat Kanggo Kulit sing Rawan Kukul


Ing enzim ing papaya , digabungake karo sifat antimikroba madu lan sifat astringen ing jus lemon , bantuan kanggo ngresiki kulit lan unclog pori , mateni bakteri sing mbebayani.

Sampeyan Perlu


1/2 cangkir pepaya mateng
1 sendhok teh madu
1 sendhok teh jus lemon
1 sendhok teh bubuk cendana

Metode



  • Pepaya dipotong dadi irisan-irisan lan remuk.
  • Tambah madu, jus lemon, lan bubuk cendana, lan aduk kanthi becik.
  • Priksa manawa cendana ora ana gumpalan.
  • Aplikasiake paket pasuryan iki kanthi rata ing pasuryan lan gulu.

Tip: Ninggalake topeng ing pasuryan paling sethithik 15 menit. Suwene sampeyan ngidini topeng garing lan atos, luwih apik. Cuci nganggo banyu adhem, lan baleni obat omah iki sepisan ing telung utawa patang dina.

3. Pepaya Facial: Manfaat Kanggo Kulit Iritasi


Timun mbantu hydrate lan nglangi kulit , lan bisa uga nuduhake efek whitening kulit lan efek anti-kukul kanthi nyuda sebum sing berlebihan. Pisang diarani nduweni kualitas hidrasi lan mula dadi populer bahan ing topeng pasuryan .

Sampeyan Perlu


1/4 cangkir pepaya mateng
1/2 timun
1/4 cangkir gedhang mateng

Metode



  • Timun dipotong cilik lan dicampur karo papaya lan gedhang, nganti rata.
  • Aplikasiake tempel iki ing pasuryan lan gulu, lan ninggalake nganti 15 menit.
  • Pisanan, mbilas topeng nganggo banyu anget, banjur mbilas nganggo banyu adhem pungkasan kanggo ngresiki kulit.

Tip: Mbaleni obat omah sing efektif iki paling sethithik sepisan seminggu ora mung bakal mbantu ngresiki kulit sing iritasi utawa sunburn , nanging panggunaan bola-bali bisa duwe efek de-tanning, menehi kulit padhang alami.

4. Pepaya Facial: Manfaat Kanggo Ngencengke Pori-pori


Apa sampeyan ngerti yen protein ing endhog nambah elastisitas kulit? Kajaba iku, putih endhog krasa alami nyenyet ing kulit nalika garing sawise aplikasi. Kanthi cara iki, bisa mbantu nada kulit lan ngencengi pori-pori.

Sampeyan Perlu


1/2 cangkir potongan pepaya sing mateng
Siji endhog putih

Metode

  • Remukan potongan pepaya lan sisihake.
  • Kocok putih endhog nganti dadi kembang.
  • Tempelake papaya alon-alon, lan campuran kasebut ditrapake ing rai lan gulu.
  • Ninggalake paling sethithik 15 menit, utawa nganti topeng garing. Baleni iki sepisan seminggu.

Tip: Disaranake nindakake tes tembelan dhisik, mung minangka pancegahan. Yen sampeyan alergi kanggo endhog utawa ngalami gangguan apa wae amarga saka protein ing endhog, mbusak topeng langsung.

5. Facial Pepaya: Manfaat Kanggo Kulit Lemak


Oranye lan pepaya ngandhut vitamin C , lan jus kasebut dipercaya bisa dadi astringen alami lan nyuda produksi sebum sing berlebihan.


Sampeyan Perlu


Pepaya sing mateng siji
5 nganti 6 irisan jeruk


Metode

  • Potong pepaya sing wis mateng.
  • Remet jus saka irisan jeruk, lan campur karo papaya sing disigar.
  • Nyampur kanthi becik nganti sampeyan entuk tempel sing alus.
  • Aplikasi ing pasuryan lan gulu, lan ninggalake kanggo 15 menit. Bilas nganggo banyu adhem.

Tip: Nutrisi ing topeng iki uga bisa mbantu nglawan inflamasi. Jus jeruk lan papaya malah dianggep duweni sifat padhang kulit , supaya mbaleni perawatan iki kaping pindho saben minggu kanggo asil paling luweh.

6. Pepaya Facial: Manfaat Kanggo Padhang Kulit


Lemon minangka sumber vitamin C lan asam sitrat sing sugih, sing dikenal kanthi sifat sing padhang, bleaching, lan astringent.


Sampeyan Perlu

Sawetara potongan papaya sing wis mateng
1 sendhok teh jus lemon

Metode

  • Remukan papaya lan campur jus lemon seger sing anyar. Nyampur kanthi becik.
  • Gunakake paket iki ing pasuryan lan tahan nganti 10 menit. Cuci nganggo banyu anget.

Tip: Nggunakake paket pasuryan iki loro nganti kaping telu seminggu minangka cara sing apik kanggo nyingkirake tan karsa , utawa kulit kusam, nalika menehi kulit padhang alami, tanpa bahan kimia sing mbebayani.

7. Papaya Facial: Kanggo Mupangat Terapi


Terkenal amarga sifat antimikroba lan anti-inflamasi, kunyit sugih antioksidan lan digunakake ing obat tradisional kanggo nambani masalah kulit lan ningkatake kesehatan kulit . Dicampur karo pepaya, iki minangka obat omah sing apik kanggo njaga kesehatan kulit sakabèhé.


Sampeyan Perlu


1/2 cangkir pepaya mateng
1/2 sendhok teh bubuk kunir


Metode

  • Remukan papaya lan priksa manawa ora bongkahan.
  • Alon-alon nyampur bubuk kunir, lan gabungke kanggo mbentuk tempel sing alus.
  • Aplikasi iki menyang wilayah masalah, lan ngidini kanggo garing rampung.

Tip: Yen sampeyan tetep nganggo topeng, luwih apik kanggo masalah sing ana. Ayo topeng garing lan disetel ing pasuryan, lan alon-alon gosok paket kasebut kanthi gerakan bunder kaya sing bakal ditindakake nalika exfoliating. Baleni sepisan seminggu kanggo asil sing paling optimal.

obat ngarep kanggo cokotan serangga

8. Facial Pepaya: Manfaat Kanggo Kulit Samak


Tomat, bahan sing akeh digunakake ing DIY kanggo kaendahan , ngandika cara sing apik kanggo nyuda tanning, nada kulit, lan nyilikake pori . Kajaba iku, nutrisi ing tomat diarani mbantu mulihake warna alami kulit lan mbantu nglawan pigmentasi.


Sampeyan Perlu


Pulp saka 1 tomat
Papat kubus cilik saka papaya mateng

Metode

  • Remukan papaya sing wis mateng lan campur karo pulp tomat.
  • Priksa manawa sampeyan entuk tempel sing mulus sadurunge aplikasi.
  • Sabanjure, sampeyan kudu nyebarake campuran ing rai lan gulu, nutupi kabeh kulit sing katon.
  • Ninggalake nganti 20 menit, utawa nganti tempel wis garing.

Tip: Nalika mbusak tempel, dampen tangan lan tepuk rai kanggo remoistening topeng. Sawise topeng wis lembab, alon-alon gosok kulit kanthi gerakan bunder kanggo ngeculake topeng, lan mbusak kanthi efektif. Cuci nganggo banyu anget lan baleni rong nganti kaping telu seminggu kanggo asil sing paling apik.


Sabanjure sampeyan nyenengi ing pasuryan woh éca iki , aja lali nyoba resep-resep sing cepet lan migunani iki. Sampeyan bisa matur nuwun mengko.

FAQs: Pepaya Face Packs

P. Apa aku bisa nggunakake paket pasuryan pepaya saben dina?

TO. Kaya paribasan, 'Kakehan sing apik bisa dadi ala', mula apa wae sing berlebihan bisa ngrusak kulit. Menapa malih, badan kita kathah njaluk rakulino kanggo iku, utamané nalika padha mbentuk pakulinan. Iku luwih apik kanggo nyenengi ing papaya facials moderately , utawa kaya sing diarahake.

P. Apa pepaya apik kanggo kulit berminyak?

A. Pepaya minangka bahan sing cocog kanggo kabeh jinis kulit , kalebu kulit berminyak. Nanging, ngandhut papain lan lateks, enzim sing migunani sing bisa tumindak minangka alergen sing kuat, nyebabake alergi ing individu tartamtu. Luwih becik nindakake tes tembelan utawa tes alergi kanggo nemtokake manawa sampeyan alergi karo pepaya. Priksa manawa sampeyan nindakake iki sadurunge nglamar topeng pasuryan DIY .